Spitsbroers

Spitsbroers is een tiendelige dramareeks die zich afspeelt in en rond het voetbalmilieu.

Dennis en Alan zijn twee onafscheidelijke broers. Ze groeien op in een eenvoudig gezin en hebben één passie: voetbal. Als vierde klasse spelers dromen ze van een profcarrière. Plots krijgt één van hen een vet contract bij een topclub. De glamoureuze maar ook verraderlijke verleidingen van de voetbalwereld schudden de familie helemaal door elkaar. Terwijl de kersverse topspits moet leren omgaan met de roem, moet zijn broer gefrustreerd op zoek naar een ander doel in het leven. De ene droom wordt werkelijkheid, de andere ligt aan diggelen. Succes heeft zijn prijs. Wint de broederliefde het van de lokroep van de roem? De twee Spitsbroers worden razendsnel volwassen in een wereld waar mooie vrouwen en dure wagens botsen met de familiewaarden die ze al heel hun leven kennen.

Cast: Oscar Willems, Joren Seldeslachts, Louis Talpe, Viv Van Dingenen, Kris Cuppens, Ella Leyers, Lynn Van Royen, Frances Lefebure, Gökhan Girginol, Bert Haelvoet, Sien Eggers, e.a.

De reeks is een concept van De Standaard journalist Kristof Hoefkens, broer van Carl Hoefkens. Steve en Bart hebben, samen met Kristof Hoefkens en Michel Sabbe, voor de scenario’s gezorgd. De reeks heeft ondertussen  al een eervolle vermelding in de competitie ‘Séries du Monde’ op het televisiefestival Séries Mania (17-26 april 2015) in Parijs gekregen. Spitsbroers liet daarmee 19 andere internationale prestigereeksen achter zich.

logo Spitsbroers_groot